1. 5-6
супени лъжици захар, 4-5 лъжици какао, 3/4 чаша прясно мляко СЕ СВАРЯВАТ ДО
ТЕЧЕН ШОКОЛАД (заливка).
2. 300 грама захар с 300 грама масло СЕ БИЯТ с 8 жълтъка
(1 по 1). Смесва се с горното (1.) ОТДЕЛЯ СЕ 1/3 за гарниране. Към 2/3 се
прибавят разбитите на сняг белтъци от 8-те яйца + 300 грама смлени орехи.
3.Пече се във форма за торта, покрита с
намаслена хартия, към 20-30 минути. Фурната да не е много силна. Пробва се дали
е готово с клечка. Когато блатът е готов, на клечката не се полепва нищо.
Блатът се разрезва на 2
части и тортата да се "пълни" с крем. Той се приготвя от 2 кутийки шоколадово сирене "Филаделфия", което се разбива с миксер и след това се смесва със също разбита 1 кутийка - 200 гр, течна млечна сметана.
Подрежда се - блат, крем, блат крем. Когато поизстине, тортата се залива с отделената заливка.
Тортата се украсява по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар