Тортата е адаптирана от http://fedorcka.blogspot.bg/2016/06/Milk-Cake.html
Продукти:
Продукти:
Блатове:
1 консерва подсладено кондензирано мляко (397 грама)
2 яйца размер M
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 прахчета ванилия
Крем:
200 милилитра сладкарска животинска сметана
350 грама сирене Филаделфия оригинал
400 грама заквасена сметана
от 1 до 3-4 супени лъжици захар - на вкус
1 ампула есенция ром на доктор Йоткер
Приготвяне на блатовете:
Смесваме всички изброени продукти за блатовете. Разчертваме кръг с диаметър 20–23 см върху хартия за печене, обръщаме я с начертаното надолу, поставяме я върху тавата от фурната.
Слагаме 5-6 супени лъжици от сместа, разстиламе я, така че да достига до начертаната линия, но да не излиза извън нея. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 7-8 минути или до леко покафеняване на краищата на блата. Изважда се от фурната и се оставя леко да се охлади, след което с помощта на нож внимателно го отлепваме от хартията за печене - лепкав е заради голямото количество захар, съдържащо се в кондензираното мляко (затова и в крема слагаме само 1 супена лъжица захар), но после, когато се напои с крема, няма и следа от лепкавост :) Охлаждаме върху решетка. По същия начин процедираме и с останалото тесто. Изпечените блатовете редим един върху друг, но задължително между тях слагаме хартия за печене. При мен излязоха за форма 23 см 4 блата, за по-малка форма излизат към 7.
Приготвяне на крема
Всички продукти слагаме в купа и разбиваме с миксер до сгъстяване на сместа. Преценява се колко захар да се сложи, защото блатовете са доста сладки.
Сглобяване на тортата
В поднос слагаме ринг за торта. Вътре в ринга поставяме първия блат, отгоре няколко лъжици крем, пак блат, крем и т.н., завършваме с крем. Оставяме тортата за 1 нощ в хладилника. Украсата е по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар