четвъртък, 4 май 2017 г.

АНАНАСОВА ТОРТА СЪС СМЕТАНА И КИСЕЛО МЛЯКО

Взето и преведено от https://www.fattoincasadabenedetta.it/torta-fredda-yogurt-ananas-ricetta-facile-senza-cottura/

ПРОДУКТИ
2 консерви ананас на шайби
1 пакет бишкоти
400 грама сметана Хопла
400 грама плодово кисело мляко с ананас
2 лъжици кондензирано мляко
10 грама желатин

ПРИГОТВЯНЕ
Изсипва се сокът от едната ананасова консерва в купа.
В този сок топим за кратко бишкотите и ги подреждаме на дъното на форма за торта с падащо дъно.
Околовръст на формата по стената й подреждаме шайби ананас в кръг.
Разтваряме желатина в малко водичка и го загряваме да се разтопи.
Разбиваме сметаната, добавяме в нея 2 лъжици кондензирано мляко, бъркаме.
Добавяме киселото мляко и пак бъркаме. Смесваме всичко и в тази смес нарязваме на парченца ананас от втората консерва. Оставяме 5-6 шайби от ананаса за украса най-горе на тортата.
Добавяме желатина и хубаво разбъркваме.
Сместта изсипваме във формата. Отгоре подреждаме в кръг като цвете ананаса на шайби.
Охлажда се в хладилник поне 2 часа. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар